måndag 29 november 2010

Idag har det vatt en toppendag!!! Emelie vaknade klockan 7.. hennes blöjor börjar nog bli för små för det har hänt ganska ofta nu att hon kissar igenom på natten.. Och typiskt nog har det hänt dom gångerna hon sovit i min säng! haha :) Undrar just varför hehe :)

Vi gick till Coop vid 9 tiden, och hade med oss pulkan.. tanken va att vi skulle köpa en till så dom hade haft varsen.. men det fanns inga på coop.. så töserna fick dela :) Vi handlade hem lite till lussekatterna och så köpte vi pepparkaksdeg.
Sen tog vi oss till pulkabacken så dom fick åka ett par rundor :) Och sen lyckades jag på nått sett muta hem dom :) det va juh riktigt riktigt kallt ute!!! det blåste och hade sig! :)
När vi kom hem bakade vi pepparkakor och nu har jag lussekatter på jäsning :)

Det får nog bli en utgång till för mig i töserna.. Amanda vill göra en snögubbe! haha :) Jajja. jag får väl göra det då... :) Allt för mina underbara töser!!! Det har verkligen vatt en supermysig dag hittills!!!

Nu ska jag mysa lite till med töserna innan vi gå ut! :)

söndag 28 november 2010

Nu ska det äntligen komma ett positivt inlägg!!!!
Idag när vi körde från praktiken så kom Rita, Sofia och jag underfund med att vi kan göra arbetet på tisdag morron/förmiddag innan jag o Sofia börjar på praktiken!! Så imorron kan jag bara vara hemma med mina underbara töser!!!! Vi ska baka pepparkakor och lussebullar och åka pulka och bara myyyyyyyyysa!!!!! Jag behöver lite energi från mina små töser nu!!! Jag blev så glad så jag hade tårarna halvvägs ute!!!! Tack så jättemycke Sofia och Rita!!! Ni e underbara!!!

Och tack till Sofia som får stå ut med min nojja när vi kör hem.. hehe :) Jag e så nojjig särskillt när det e dåligt väder! Och jag tycker inte om Hallandsåsen i vanliga fall men ännu mindre när det e snö, och Sofia kör så lugnt o försiktigt med mig :)

Näe som sagt idag känns det riktigt bra! *Nu e jag riktigt glad!!!!!!!! Jag dealade till mig fredagen med Micke oxå :) Jag hade helt för mig att nästa helg va min barn helg.. men det va det juh inte.. så jag va så deppig imorse.. så jag skrev till Micke o frågade om det va OK om barnen kom på lördag :) Tack till dig :) Skönt att vi kan prata som vanliga människor igen och samarbeta igen :)

Nu ska jag gå upp och snusa på mina underbara barn! Och så ska jag sätta klockan till halv åtta och med glädje gå upp och ringa dagis och säga att töserna ska vara hemma imorron! :) Såååååååå härligt!!!
Ha en bra kväll och en skön vecka! :)
Kram Kram kram!

lördag 27 november 2010

2 utav 3 helgdagar gjorde... men imorron e det 1e advent, och jag VILL vara med mina barn!!! Jag tycker det är pest och pina att behöva gå på praktiken 1e advent... Jag vill vara hemma och baka pepparkakor med mina barn!!

Igår stannade jag o Sofia i Halmstad. Sov hemma hos Linda som va hemma i Skåne. Tack Linda för lånet av lägenhet!!!
Idag vad et fullt upp på praktiklen... jag satte mig för o äta mat klockan 15!!! Och jag slutade 15.30!!! Jag blev fan sur på en undersköterska som försökte köra med mig.. hon e jättetrevlig på alla sätt och vis, men så fort det e hon o jag i ett rum så ska hon verkligen visa att hon har en massa erfarenhet och så.. visar mig saker som jag gjort 100 gånger innan.. jag har juh faktiskt oxå erfarenhet av vården!! jaja.. Iallfall så 14.50 så bad hon mig göra nått som hon mycke väl kunde göra själv så sa jag näe jag måste äta jag e riktigt hungrig, då svarar hon mig att hon minsann inte heller hunnit äta.. nähe sa jag men jag jobbar inte här o får minsann inte betalt för den halvtimmen eller 45 minuterna som jag har rätt till.. jag får inte ett skit för att jag inte sätter mig... så näe.. kom inte o kör med mig! Särskillt inte när jag e hungrig!!

När jag kom hem idag så la jag mig en stund på soffan o sov... o sen gjorde jag lite mat.. en så härligt fin lördagsmat som makaroner och köttbullar!!! Yeeeh!
O nu sitter jag bara här... har precis sett på Tomten är far till alla barnen! Den e superbra!!!!

Imorron när jag kommer hem så är barnen här!!! Äntligen! FAN vad jag saknar dom!!!!! Jag tycker inte om att lämna bort dom.. Jag vill ha dom hos mig!

torsdag 25 november 2010

Då har jag vatt på praktiken sen igår! :) Jag fick erbjudanade om att sova på avdelningen under natten och det tackade jag ja till, så jag slapp att köra hem så sent igårkväll och dit igen tidigt idag... Det gick bra och sova där :) Visst man vaknade ett par gånger men det gick ändå över förväntan :)
Töserna va hos Micke. Och idag lämnade han på dagis, och sen hämtade jag dom.. och körde dom till min mamma... just nu känner jag mig som världens sämsta mamma.. jag lämnar bort töserna hit o dit... det e inte alls roligt.. ikväll har jag så jäkla dåligt samvete!!!!!! Jag vill bara ha hem mina små hjärtan!!!! Jag saknar dom så det gör ont! Just nu så känns det inte som det är värt att lämna barnen så härmycke!!! Just nu känns det inte som det e värt det...
Nu ska dom va hos min mamma hela helgen, kommer hem på söndag men då kommer inte jag hen förrän 23, och på måndag måste dom på dagis...
Jag missar första advent med töserna.. och jag brukar alltid baka pepparkakor med töserna då... Det brukar vara så mysigt... tänkte göra dte på måndag.. men kom på att då ska jag till Halmstad på grupparbete.. så inget pepparkaksbak då heller.. sen e det praktik tis - fre...

Det är ingen kul dag idag...

lördag 20 november 2010

Idag har vi bara varit hemma hela långa dagen!!!! :) Riktigt skönt!
I morse gick jag o töserna ner i källaren och hämtade upp julgarinerna. Sen började jag putsa fönster och stryka alla gardiner och sen sattes dom upp!!! Så här hemma börjar det minsann närma sig jul nu!!! Oh va jag läääääängtar!!!!
Amanda har idag vatt på ett väldigt tråkigt humör... hon har vatt sur och gnällt och skällt hela dan.. dessutom har hon börjat slå Emelie.. det gillar jag verkligen inte.. Jag hoppas det bara e en fas eller att detta är en reaktion på alla lååånga dagar på dagis osv.. usch jag har så dåligt samvete när dom måste vara på dagis i 12 timmar... det e fasen inte rätt att dom ska behöva vara där så länge om dagarna...
Men vid 17 tiden kom Hanna och ringde på dörren och ville leka.. så Amanda gick hem till Hanna och lekte en runda.. jag fick hämta henne precis innan 19.. sen poppade vi popcorn och mös i soffan.. o sen gick det väldigt lätt att somna dom små töserna! Skönt att jag o Amanda iallfall lyckades avsluta dagen som vänner! :) Min lilla älskling som blivit så stor!!! Snart 4 år!!! Så sa hon idag när hon vatt sur en runda, " mamma kommer inte tomten nu när jag va dum" naaw.. min lilla gumma.. Fick föklara för henne att tomten kommer ändå.. hehe :) Bara man blir snäll igen.. och då kom det ett förlåt ganska snabbt! :)

Näe nu e det pensionärjävlar o sen blir det nog sängen för min del.. jag e såååå trött.. jag e ständigt trött om dagarna...
Idag har jag o töserna vatt och hämtat upp julgardinerna! Och jag har börjat här uppe.. putsat fönsterna och hängt upp gardinerna! Fint fint! ljusstakarna får dock vänta en vecka till! Men det e mysigt att sätta upp julgardinerna! Jag måste dock justera dom i mitt sovrum.. dom e för låååånga! haha :) och den i tösernas rum måste oxå justeras.. det är en kappa men den e för lång den går ner över halva förntret så man ser nästan inget fönster! haha :) Ser lite roligt ut faktiskt! hehe :) Nu skulle jag behöva städa riktikgt här uppe oxå.. men just nu så tappade jag orken för allt sånt haha :)

onsdag 17 november 2010

Onsdag kväll.. välkommen onsdag kväll! hah a:)

Igår va jag på praktiken en kvällstur. Det va första passet som jag gick brevid SSK! Jättekul va det!!! Har en superbra handledare! Vi gick igenom saker och ting! Jag fick dela läkemedel osv.. Men shit va nojjig jag blir.. o sen tänker jah ändå att fasen hade jag gått färdigt förra gången då hade jag vatt sjuksköterska för längesen... suck.. jaja..
Idag gick jag en morrontur. Lite mer och göra då. Massor med mediciner som man ska hålla reda på... hehe :)
Jag har fullt upp och lära mig rutinerna! haha :) Jag fick iallfall ge en subkutan injektion och sätta blod idag!! Jättkul när man äntligen får lov och prova på lite!!! Igår va jag med och la om en CVK. Superintressant! Avdelningen är väldigt intressant! Jag skulle kunna tänka mig att jobba på en sån avdelning sen. Om jag inte hamnar på barn hehe :)

Men idag e jag TRÖTT med stora bokstäver!! Så jag somnade såklart när jag nattade töserna... jag visste att jag skulle göra det så jag sattte klockan på 19.30 så jag hann städa undan och diska undan innan Greys!!!!

Töserna va hos Micke inatt.. skönt för både mig o dom som slipper springa iväg till dagis så tidigt på morronen! Men det va härligt att se mina små älsklingar igen!!!! Amanda satt o ritade när jag kom till dagis, och Emelie busade som vanligt! :) Amanda e ganska så förkyld. hon har hostat ett tag så jag har haft mina aningar om att det snart skulle komma.

Nä ni nu ska jag sova sova sova sova! :)

måndag 15 november 2010

Idag har jag ochAmanda vatt på badhuset i Lerberget!!! Gud va roligt det va!!! Amanda tyckte det va TOPPEN!!! Hon skulle nog kunnat stanna däre HELA dan! :) Jag fick muta henne för att få upp henne ur vattnet! :) Där fanns en liten rutchkana som Amanda tyckte va hennes!!! Hon åkte den säkert 100 gånger! :) Hon hoppade från kanten och skrattade hela tiden! Det va riktigt roligt att ta med henne dit!! :)

Nu ska jag läsa lite sen ska jagtidigt i säng.. imorron har jag ett kvällspass på praktiken och sen ett morronpass på onsdag! på torsdag ska jag på röntgen undersökning så då e jag ledig från praktiken och sen ett morronpass på fredag igen.. sen e jag ledig helgen.. Barnen ska va hos mig då Micke ska iväg.. han fyller 40 på fredag! GAMMAL MAN! haha :) Sorry va bara tvungen! ;)

Ha en bra kväll!

söndag 14 november 2010

Då va denna helgen över... det går väldigt fort med helgerna...
Praktiken i veckan har gått bra! Jag va där onsdag o torsdag sen fick jag va hemma med Emelie i fredags.. Men onsdag o torsdag gick det jättebra! Fick inte göra så mycke spännande.. mest lägga om sår och så.. men det har jag juh gjort innan oxå.. Det kändes faktiskt som om jag jobbade där.. inte kul o va billig arbetskraft direkt.. men men..

Helgen har vatt ganska lugn.. jag va o gjorde en tenta i lördags, tror det gick bra! Hoppas hoppas hoppas!!! O sen körde jag hem till mamma och Peter som hade barnen hemma hos sig.. Vi fick mat där! Kalops! Riktigt gott!!! O sen körde mamma hem oss.. Igår kväll satt jag o barnen o hade lite myspys på kvällen! Godis och chips! En del bus och mys oxå! Så härligt!!!

Idag har vi bara vatt hemma.. eller näe vi gick en liten runda till affären oxå, men det va inte så långt.. jag har lagat en MASSA mat idag! Först gjorde jag köttgryta och kalops och sen blev det även kycklinggryta, köttfärsås och lasagnette. Det e så skönt att ha maten klar i frysen så jag bara kan ta fram och värma i micron när jag har vatt på praktiken.. eller för den delen när jag ska på praktiken...

Ohmy.. sitter o ser på tv.. och vad kommer det på reklamen, jo DVDbox med tre kronor!!! Jag älskade den serien när den gick! haha :) Den skulle man nästan haft!!!

Imorron ska jag o töserna troligtvis åka till Höganäs så jag o Amanda kan gå o bada på badhuset. Jag vågar inte riktigt åka själv med båda tjejerna så Emelie får mysa hos mormor.. så får jag åka med henne en annan dag! Det e så kul och göra nått med bara den ena ibland! O töserna tycker nog det e mysigt att va hos mormor själva oxå. få lite extra uppmärksamhet där! :)

Näe hörreni nu ska jag ta och lägga mig tror jag...

onsdag 10 november 2010

Lämnade barnen på dagis idag vid 10.30 tiden.. Båda två va lessna när jag lämnade dom.. Emelie ville inte ens gå av bilen.. hon skrek som bara den.. det gör så ont i mig när dom blir lessna och när dom skriker så.. jag vill bara vara hemma med dom då.. men det går inte..
Micke ska hämta dom från dagis idag.. eftersom jag e på praktiken till 21.45 så hinner jag inte hem till 22.. och sen ska jag juh va i Halmstad 6.45 imorron igen.. så det hade blivit jättekonstigt för barnen o va på dagis så länge och sen upp så tidigt igen...

Idag e den första riktigt dagen som jag ska gå.. imåndags va det introduktion för kursen och går va det introduktion på praktikplatsen.. idag ska jag gå med en undersköterska. Det känns rätt skönt, den rollen är jag ganska trygg i.. men samtidigt så har jag inte vatt på en sån här avdelning nångång och jag kan absolut INTE deras rutiner och VAS kan jag ingenting i.. vi använder juh Melior i Helsingborg.. en jäklaskillnad.. när vi fick titta i VAS igår så blev jag helt förvirrad! Men men. det lärman sig nog det med... Vi har en termin 6 elev hos oss oxå.. shit vad jag e glad att jag bara går i termin 2! haha :) Hon har AVA sidan och jag på hematolog sidan..

Näe nu måste jag göra ve mig.. ska snart möta upp Sofia vid brandstationen. Ha en bra dag!

tisdag 9 november 2010

Idag har jag vatt på praktikplatsen och kollat runt lite och fått en MASSA information!!! Ojojoj vilken huvudvärk jag hde när jag åkte därifrån.. jag har fått låna mammas och Peters bil så jag kunde köra till o från halmstad idag..
Iallfall så verkar det vara en jättebra avdelning! Jag kommer nog få lära mig en hel del!

Efter praktiken körde jag och hämtade töserna! Det va drop in fika på Emelies avdelning, men Emelie VÄGRADE o fika där... men Anika va snäll och la 3 äpple/kanel muffins i en påse så vi fick fika hemma :) Väldigt goda muffins!!! :)

Efter mat o fika så badade tjejerna, och efter badet skulle vi gå ner och ta på pyjamas och äta välling.. och på nått sätt så snubblar Emelie i trappan och trillar på nått sätt på sidan ner för trappan.. hon va nästan hela vägen uppe! Jag har ALDRIG vatt så rädd i mitt liv! Jag såg verklige hur Emelie trillade på sitt huvud rakt ner för trappan!!! Och Amanda gick framför så Emelie slog juh ner henne oxå.. men hon va nästan nere o trillade bara 1 trappsteg men ändå..
Men det gick bra. Dom blev såklart lessna och rädda, men sen va det bra...
Men så rädd jag blev!!!!

Usch ja.. men nu sover mina små älsklingar och jag ska diska och sen slänga mig i soffan.. o sen en tidig kväll.. imorron ska jag va på praktiken 14 till 21.45.. puh.. o sen morronen på torsdag och fredag.. lördag o söndag ska jag va hemma och slappa! :)

söndag 7 november 2010

Jag ska juh ut på praktik nu och då behöver jag en namnskylt! Gick in på skyltmax och fixade en!
Och bloggar man om det så får man en skylt gratis! :)
http://www.aktiebolagnu.se är ett systerbolag till skyltmax och ska man starta ett aktiebolag antar jag det en bra sida att gå till :)

/Cattis

fredag 5 november 2010

Idag har vi haft en riktigt mysig dag!
Jag o töserna åkte bussen till Ikea. Stjärnstudio va där och tog bilder, så jag passade på o tog kort på töserna, eftersom jag inte alls va nöjd med deras dagisfoton..
Dessa bilderna blev mycke mycke bättre!!! :) Jag fick dock muta Amanda med en glass så hon log! haha :) Efter fotograferingen gick vi till resturangen och åt köttbullar och självklart en glass! :) Amanda gick in i lekrummet och Emelie och jag gick en runda på nedervåningen.. Mysigt med lite mamma - Emelie tid.. Emelie blir mycke lugnare när det bara e hon och jag! Gick jättefint o höll mig i handen och tittade på sakerna. :)
Men hon va vldigt orolig när inte Amanda va med oss.. hon letade efter henne.. hehe :) Och så glad hon blev när vi hämtade Amanda igen! hehe :) sötfisen!
Sen åkte vi hem igen.. vi gjorde mat.. idag blev det farmor mat som Amanda säger haha :) Det e himla gott iallfall! Amanda åt 2½ portioner!!! Duktig tjej! och sen blev det lite fredagsmys med lala från Ikea! :)
Har verkligen vatt en mysig dag! Barnen har vatt snälla och glada! :) Och så duktiga hela dagen!
Nu ska jag ta och mysa med mina små hjärtan innan dom ska i sängen..

torsdag 4 november 2010

oooh jag vill såååååå mycke!!! Varför kan man inte ha gott om pengar och gott om tid...
Hade inte behövt överdrivet med pengar.. bara så det går runt o man kan unna sig lite.. Satt på tåget idag och drömde mig bort.. skulle vilja göra så mycke.. bara åka tåget nånstans.. låta barnen få resa lite och så.. men näe det finns det inte pengar till.. jag förstår inta var folk får pengar ifrån.. det e inte från CSN iallfall.. hehe :)

Skulle vilja ha en bil oxå... hade vatt så mycke enklare... men det har jag inte heller råd med.. imorron exempelvis.. jag vill oka till ikea för stjänstudio e där och jag vill gärna ta bilder på barnen eftersom dagisbilderna va en besvikelse.. men det tar juh sån tid o åka dit.. sen hade jag vekat åka en runda till mamma oxå en runda.. men ska jag först åka till Ikea och sen till Höganäs så tar det juh halva dagen... suck..

Jag skulle vilja träna oxå.. Men dom pengarna finns inte.. o tiden heller för den delen.. Var ska jag göra av barnen? Det finns juh barnvakter vissa dagar på vissa träninsställen.. men då kan man juh bara gå på vissa pass.. jaja det skulle jag säkert kunna göra! :) Men som sagt pengar det e det lite ont om..

Så om tomten läser detta mailet.. så vill jag ha pengar och en bil.. fixar du det?!?

Haha :) Näe så illa e det inte.. Men visst e det kul och bara sitta och drömma ibland?! Jag älskar det!!! Jaja gott folk nu ska jag ta och glo lite på tv och sen ska jag tidigt i säng.. ha en bra kväll på er!

tisdag 2 november 2010

ÄNTLIGEN är jag klar med mitt arbete!!! Eller ja jag tror det iallfall! hehe :) Det känns ok! Kanske inte helt superiduper bra, men jag tror aldrig jag kommer känna det heller.. jag tycker verkligen att det e supersvårt o skriva sånna här arbeten.. svårt med refernshantering och saker.. blörk säger jag bara.. heheh :)
Jag o töserna tog tåget till HBG efter dagis. Mötte Sofia där :) Fick låna en bok av henne som jag behövde till arbetet! Toppen tack så mycke Sofia!!!
Vi gick och kollade i dom roliga speglarna i parkeringshuset, jag tror jag och Sofia tyckte det va roligast! haha :) Emelie satte sig i vagnen och Amanda tittade lite konstigt på oss när vi flamsade omkring.. haha :) Men vi hade kul iallfall! Sen blev det minsann middag på McDonalds! Lurade med Sofia dit oxå :)
Och sen tog vi tåget hem igen! Hemma blev det dusch för töserna och sen sängen.. sen har jag suttit med mitt arbete tills nu... och nu ska jag i säng.. imorron ska töserna till dagis och jag ska hem o granska mitt arbete.. och hoppas att jag fortfarande tycker det e ok så jag kan skicka in det då..

Nä nu ska jag sova! Sov gott allihopa!

måndag 1 november 2010

oooh nu börjar jag bli förvirrad i alla tider... shit shit shit.. måste nog pausa från det där tidspusslet nu ett par minuter...
Jag fick mitt schema för praktiken idag. Det ser faktiskt riktigt bra ut. Har pratat med barnens pappa och min mamma om hjälp och båda e villiga och hjälpa till! Det tackar jag för!! Ska försöka få ihop ett bra schema för alla.. särskillt för barnen.. jag tycker det e jobbigt att dom ska va på dagis mellan 5.30 och 17.30 ibland.. det e riktigt lång dag.. o väldigt väldigt tidiga morrnar.. vid den tiden går det inga bussar heller utan jag måste gå till dagis med barnen.. o det tar sin tid.. vi måste gå vid kvart i fem.. så barnen måste upp vid 4 tiden.. det e inte normalt för ett barn o va uppe så tidigt o sen va på dagis i 12 timmar.. det gör riktigt ont i mitt mammahjärta!! Riktigt ont!!!
Jag har nog sagt det förut, men när jag e klar med denna utbildningen och fått ett jobb så ska jag verkjligen betala tillbaka till mina barn!!! En resa eller vad som helst! Men nånting ska jag göra med mina barn då!!! För jag har väldigt tåliga barn! Och det ska dom minsann belönas för! Jag älskar dom riktigt riktigt mycke!!

Oh det börjar bli så mörkt ute nu om kvällarna.. det e mysigt men samtidigt blir kvällarna såååå lååånga.. man blir lite ensam då.. är barnen somnar vid 19 tiden så sitter man här ensam.. samtidigt behöver jag den tiden till o plugga.. men ibland hade man behövt nån som bara fanns här..

Jaja nog om det.. nu ska jag ta tag i detta förbaskade schema och sen ska jag ta tag i det tråkiga arbetet som ska vara färdigt på torsdag.. ööörk. Jag har skrivit nästan en sida, och känner egentligen inte att jag har så mycke mer o skriva om.. eller jo, jag har juh inte alla rubriker ännu.. men iallfall det måste vara 2 A4 sidor.. hmm.. jajja CAttis det bir till och FLUMMA på! hehe :)
Ha en skön kväll gott folk!