lördag 10 januari 2009

Helvetesdag!

Igår när jag vatt med Amanda hos doktorn så fick jag så ont i huvudet.. Tänlte att det går nog över.. Men på kvällen så blev jag precis som om jag skulle bli jättesjuk.. tog tempen hade 38.2 så det va inte så farligt.. gick o la mig tidigt.. vaknade flera gånger på natten o hade så ont i huvudet.. fick sätta mig i trappen 2 gånger när jag gick upp efter att ha gjort välling till Emelie..
Men vi 5 vaknade jag o hade så fruktansvärt ont i huvudet.. Gick på toa o fick verkligen kravla mig in i sängen igen.. Väckte Micke o sa att jag mådde så dåligt.. Micke kände på mig o sa att jag va jättevarm.. tog tempen.. jodå jättevarm!!! 41.6 i temp!!!! D va inte så konstigt att jag mådde dåligt!!! Micke ringde efter en ambulans som hämtade mig... dom körde mig direlt till akuten i HBG... på vägen in så tappade jag medvetandet ett par gånger o det blev ett prioett åk in.. shit vad fort det gick!!! hehe :) Jag hörde att dom snackade om menigit..vilket är hjärhinneinflammation.. då blev man ganska rädd!!! När jag kom in så stod läkare o sjkusköterskor på rad o väntade på mig.. det togs direkt en massa prover o det ställdes en massa frågor.. O så försökte dom ta ryggmärgsprov! 7 gånger försökte dom!!! men dom klarade inte dte... o så blev det en runda på CT skalle... men den visade inget.. sen kördes jag direkt till IVA där fick jag ligga med en massa dropp o medicin o det togs fler prover.. o där lyckades dom ta ett ryggmärgsprov! O efter mycke om o men så visade det sig att det inte va hjärnhinneinflammation!! Tack gode gud!!! Så jag blev flyttade till infektion.. där började jag piggna till.. febern va nere i 37.1. skönt.. där togs ett prov i näsan som senare visade positivt för influensa! Ja det va verkligen en mycke bättre diagnos!!!! Visst e det jobbigt men det e betydligt lättare att återhämta sig från flunsan än från hjärnhinneinflammtion... Så vi bestämde oss för att åka hem.. jag hade fått stanna till imorron, men jag tyckte dte va skönare att komma hem..
Jag har feber men mår betydligt bättre! Så nu blir dte till o ta dte lugnt ett tag framöver nu!!
Nu ska jag slänga mig i soffan o vila.. sen ska vi äta glass som min man harvatt o köpt!!

3 kommentarer:

Mikepik sa...

Men gumman vad rädd jag blir!!!
Hoppas verkligen du kryar på dig fort så vi kan träffas!
Saknar er otroligt mycke!!<3<3

Puss o kram
Resten av fam hälsar!

Anna sa...

Amen shit.. såg bilden på bdb å tänkte att du skrivit i bloggen! Usch vilken pärs, tur att det finns så bra ambulanspersonal! Hoppas att du repar dig snart.. VILA å ta det lugnt! Kram på dig

angelica sa...

usch vad otäckt! läste på bdb att både karln o amanda blivit dåliga också...vad jobbigt.. hoppas ni kryar på er!